Câu hỏi:
2 năm trước

Read the passage carefully and choose the correct answer:

NOISY NEIGHBORS

Do you sometimes have problems with your neighbor such as noise or littering? Well, the people of Pilton Somerset, England have such problems every summer. For three or four days every year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music festival. They usually stay in tents, caravans and motorhomes. They leave drink cans and papers all over the street. The music plays until the early hours of the morning, and you can hear people talking and singing all night. The quiet country village becomes a nightmare to live in and some villagers are even thinking of moving to another village. A villager said that last year; “I don’t want to stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing normal village life”.

 

What is Pilton like during the rest of the year?

Trả lời bởi giáo viên

Đáp án đúng: b

Tạm dịch đề bài:

Pilton như thế nào trong phần còn lại của năm?

A.Một nơi ồn ào

B.Một ngôi làng yên tĩnh

C.Một cơn ác mộng

D.Một buổi hòa nhạc

Thông tin:

The quiet country village becomes a nightmare to live in

(Ngôi làng ở nông thôn vốn yên tĩnh bỗng trở thành cơn ác mộng để sinh sống)

=> A quiet village 

Tạm dịch Một ngôi làng yên tĩnh

Đáp án: B

Hướng dẫn giải:

Thông tin: “The quiet country village becomes a nightmare to live in”

Câu hỏi khác

Câu 7:

Read the passage, and then answer the questions.

Many people who work in London prefer to live outside it, and to go to their offices, factories or schools everyday by train, car or bus, even though this means they have to get up earlier in the morning and come home later in the evening.
One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.
Then, in the country one can rest from the noise and hurry of the town. Although one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night, and during weekends. In summer evenings one enjoys the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden.

- Notes:

even though/ although : mặc dù

- advantage (n) : (sự) thuận lợi

- rent (v) : thuê mướn

- dig (v) : đào bới, xới

- water (v) : tưới nước

- of one’s own : của riêng mình

- mean (v) : có nghĩa là

1. What do many people who work in London prefer?


2. What is one advantage of living outside London?


3. What can a person enjoy when he lives in the country?


4. What can a person get in the country with the same money of a small flat in London?



5. What can a person with the interest in gardening do in the country?


53 lượt xem
Xem đáp án
2 năm trước