. giải thik chi tiết Read the passage carefully and choose the best answers from question 25 to 29 A lot of people worry about the African chimpanzee. Its population in the wild is "shrinking" because it is hunted to be sold. For every chimp that is taken alive, five to ten chimps die. In the past fifty years, Africans have sold three to four thousand chimps for use in business and experiments. If this practice continues, the chimp may become extinct. The United States may soon join the other ninety-nine nations that prevent chimps from being bought and sold. In Washington, D.C., the Interior Department recommends putting the chimpanzee on the endangered animals list, which will make it against the law to sell them to the United States. Once on the list, they will have a better chance to survive. 25. Which of the following would be the best title of the passage? A. The life of a chimpanzee B. African jungles C. Save the chimpanzee D. The shrinking population 26. The story says that chimps are used for_______. A. movies B. TV programs C. experiments D. pets 27. For every chimp that is taken alive, five to ten others_______. A. are born B. die C. are captured, too D. are hurt 28. For the survival of the chimp, the story suggests_______. A. there is hope B. there is no hope C. nobody cares D. no one need to worry 29. The word “shrinking” in line 1 means_______. A. expanding B.increasing C. dereasing D.developing
1 câu trả lời
25. C
Save the chimpanzee: Cứu tinh tinh
26. C
Dẫn chứng: In the past fifty years, Africans have sold three to four thousand chimps for use in business and experiments
27. B
Dẫn chứng: For every chimp that is taken alive, five to ten chimps die.
28. A
Dẫn chứng: The United States may soon join the other ninety-nine nations that prevent chimps from being bought and sold. In Washington, D.C., the Interior Department recommends putting the chimpanzee on the endangered animals list, which will make it against the law to sell them to the United States. Once on the list, they will have a better chance to survive.
29. C
shrinking: thu hẹp, co lại = decreasing: giảm
`color{orange}{~MiaMB~}`
Câu hỏi trong lớp
Xem thêm

